Extra

Naar het vliegveld

Van/naar het vliegveld met het OV

Of je nu voor zaken of voor vakantie met het vliegtuig gaat reizen. Start je reis vanuit huis en plan je reis met het OV naar de luchthaven. Zo heb je geen parkeerproblemen of onverwachte hoge parkeerkosten. Wij hebben hieronder voor je op een rij gezet welke mogelijkheden er zijn om naar het vliegveld te komen.

De Nederlandse luchthavens

Schiphol

Schiphol is onze grootste luchthaven. Direct onder Schiphol ligt het treinstation en naast Schiphol ligt het busstation.

Trein

In de trein is er voldoende ruimte om je bagage kwijt te kunnen. En op het station kun je direct gebruik maken van de bagagekarren die daar voor je klaar staan. Zo ben je snel en met veel gemak in de vertrekhal.

Amsterdam Airport Express (lijn197)

Deze busdienst is natuurlijk niet alleen makkelijk voor de toerist of zakenman die Nederland komt bezoeken. Van deze dienst kun je ook gebruik maken als je vanuit Amsterdam naar Schiphol moet. Lijn 197 is in onze planner opgenomen en via de onderstaande link kun je de volledige dienstregling vinden. Je kunt voor de reis gebruik maken van je OV-chipkaart. Maar je kunt bij de chauffeur ook een kaartje kopen voor een enkele reis. Deze kost €5,00.

Amsterdam Airport Express bij het Rijksmuseum

Overige busdiensten

Van en naar schiphol is er ook een groot aantal rechtstreekse busverbindingen naar de omliggende woonplaatsen. Schiphol heeft de meeste hiervan op een rij gezet. Al deze lijnen zijn opgenomen in onze planner.  Je stapt recht voor de aankomst- en vertrekhal in of uit de bus. Hoe makkelijk is dat!

Plan je reis  

Rotterdam The Hague Airport

Metro & Bus

Zowel vanuit Rotterdam als Den Haag is er een goede verbinding met metrolijn E in combinatie met bus 33. Je stapt uit vlak naast de passagiershal en kan zo aan je reis beginnen. Deze verbinding is in onze planner opgenomen en kun je betalen met je OV-chipkaart.

Plan je reis  

Eindhoven Airport

Bus

Vanaf Eindhoven CS kun je Eindhoven Airport het best bereiken met buslijn 400 en 401. De reistijd is ongeveer 20 minuten. De reis betaal je met je OV-Chipkaart. De bushalte is voor de terminal. Je kunt vanaf daar zo je reis vervolgen.

Plan je reis  

AirExpressbuss

Deze lijndienst bied je een directe verbinding aan tussen de Eindhoven Airport, Den Bosch, Utrecht en Amsteram. Een zitplaats kun je van te voren reserveren of aan de balie in de terminal van het vliegveld. Deze dienst is niet in onze planner opgenomen.

Airportshuttle Eindhoven

Groningen Airport Eelde

Met de bussen van Qbuzz kun je eenvoudig Groningen Airport Eelde bereiken. Shuttle bus (lijn 100) rijdt tussen Groningen Airport Eelde en het centrum van Groningen. De shuttle bus sluit aan op de aankomende en vertrekkende lijnvluchten van en naar Londen, Kopenhagen en Gdansk en stopt onder andere bij het Hoofdstation, Zuiderdiep en Grote Markt. Je kunt gewoon gebruik maken van een OV-Chipkaart op dit traject. Daarnaast is het mogelijk om een los vervoerbewijzen te kopen bij de chauffeur. Deze kunnen ook met pin worden betaald.

Of maak vanuit Groningen gebruik van lijn 2. Kom je uit de richting Assen, maak dan gebruik van lijn 50 waar je bij Busstation halte De Punt over kunt stappen op lijn 2. Hier kun je gebruik maken van je OV-Chipkaart en staan de dienstregelingen opgenomen in onze planner.

Plan je reis  

Maastricht Aachen Airport

Vlieg je van of naar het zuiden van ons land? Maastricht Aachen Airport is goed bereikbaar met lijn 59 die rijdt tussen Maastricht en Sittard.

Plan je reis